Kunststof kozijnen prijzen

De afgelopen jaren is de kunststof kozijn bezig aan een geweldige opmars. De houten en aluminium kozijnen worden ingewisseld voor kunststof kozijnen en bij nieuwbouw wordt er in negen van de tien gevallen al gebruik gemaakt van kunststof kozijnen.

Dit komt doordat een kunststof kozijn zoveel voordelen met zich mee brengt. De belangrijkste voordelen zijn dat een kunststof kozijn onderhoudsvrij is, 50 jaar lang mee kan gaan en dat kunststof een erg isolerend materiaal is. Het enige nadeel is dat er geen gaten in kunststof geboord kan worden.

De prijs voor een kunststof kozijn is ook een aantrekkelijk element. De prijs wordt hieronder besproken, inclusief de componenten waaruit die prijs is opgebouwd.

Verschillen

Er bestaan grote verschillen tussen de verschillende soorten kozijnen. Dit komt doordat een vast raam hele andere eigenschappen heeft dan een kiepraam. Hierdoor lopen de prijzen ook uiteen. Hieronder wordt echter de meest gangbare soort besproken; het vaste raam en de draai/kiepraam.

Vast raam

Een vast raam is een raam dat niet open kan. Hierdoor hoeft het kozijn geen bijzondere eigenschappen te hebben. Een kunststof kozijn voor een vast raam kost daardoor rond de €100.

Deze €100 is dan voor de aankoop van het kozijn, de montage van het kozijn en het glas dat gebruikt gaat worden. Dit zal HR++ glas worden, eigenlijk het standaardglas van tegenwoordig. Het raam zal de standaardmaat van 60 bij 60 centimeter hebben.

Kiep/draairaam

Een kiep/draairaam is een raam wat wel open kan. Hierdoor moet het kozijn aan enkele eigenschappen voldoen. Logischerwijs ligt de prijs van een kunststof kozijn voor een kiep/draairaam daarom ook hoger.

U betaalt daar zo’n €180 tot €230 voor. Deze prijs bestaat ook uit de prijs voor het kopen van het kozijn, het monteren ervan en het glas dat gebruikt gaat worden. Ook hierbij is er sprake van HR++ glas. Het raam zal de standaardmaat van 60 bij 60 centimeter hebben.

Vergelijk 6 offertes van kozijnspecialisten uit uw regio en bespaar tot wel 30% op de kosten!